NORSK TRAN

 
 

Biopharma Norsk Tran er bra for deg som ønsker en sunnere hverdag

Norsk Tran er laget av norsk torsk fra Lofoten og Vesterålen. Norsk Tran er tyntflytende og lettdrikkelig, med frisk smak av urter og mild sitron. Slik faller den i smak hos både barn og voksne. Vi er så stolte av den gode smaken at vi tilbyr smaksgaranti på Norsk Tran.

Norsk Tran inneholder de viktige Omega-3-fettsyrene og i tillegg vitaminene D, A og E.

 

 

Beskrivelse

ANBEFALTDØGNDOSE 5ml.

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost. Oppbevares  utilgjengelig for barn. Rystes før bruk, optimal konsistens i kjøleskap ved temperatur 4°C. Åpnet flaske oppbevares kjølig i maks 3 mnd.

INNHOLD PER ANBEFALT DØGNDOSE5 ML
Omega--fettsyrer totalt1,1 g
-DHA (dokosaheksaensyre)0,6 g
-EPA (eikosapentaensyre)0,4 g
Vitamin A250 μg (31*)
Vitamin D20 μg (400*)
Vitamin E6 mg (50*)

*av referanseinntak
INGREDIENSER:

Tran, naturlig sitronaroma, DL-alfa-tokoferol, antioksidant (naturligtokoferoler, rosmarin (Rosmarinus
ocinalis)), oregano (Origanum vulgare),timian (Thymus vulgaris), nellik (Syzygium aromaticum).

Produsert i Norge med norsk torsk.

Norsk Tran inneholder naturlig Omega-3 fra norsk torsk og vitaminene D, A og E. Dette er viktige næringsstoffer som regulerer en rekke funksjoner i kroppen og som må tilføres gjennom mat.

Omega 3
Norsk Tran inneholder naturlige Omega-3-fettsyrer. Slike fettsyrer dannes ikke av ­kroppen selv og må tilføres. Norsk Tran inneholder fettsyrene EPA og DHA, som er viktig for at en rekke av kroppens organer og funksjoner skal virke optimalt, blant andre hjernen, hjertet og synet. Omega-3 fettsyrer er viktige fordi de inngår i cellemembraner og påvirker dem til å bli mer flytende. Omega-3 er også en hoved­bestanddel i celle­membranene i hjernen og bidrar til hjernens normale funksjon og utvikling. ­Fettsyren DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og normalt syn, mens en ­kombinasjon av EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon.

Vitaminer
Vitaminer er livsviktige næringsstoffer som er nødvendige for mange av kroppens ­funksjoner, blant andre normal muskelfunksjon, immunforsvar, nervesystem og ­energiomsetning. Vitamin D har de siste årene fått ekstra stor oppmerksomhet for sine egenskaper, også fra myndighetenes side. Det er vitenskapelig dokumentert at Vitamin D er viktig for en rekke funksjoner i kroppen; benbygning, muskler og tenner. Det er altså viktig å ha nok av vitaminet i kroppen. Vitamin D spiller også en rolle i opptak og utnyttelse av mineralene kalsium og fosfor. I tillegg er vitamin D viktig for å opprettholde immunsystemet og celledeling. Vitamin A opprettholder normale slimhinner, syn, immunsystemet og celledeling. I tillegg bidrar vitamin A til normal omsetning av jern. Vitamin E er en antioksidant som beskytter celler mot oksidativt stress.

Norsk Tran er tilsatt urter (oregano, rosmarin, timian, nellik) som tilfører en frisk smak.

 

 

Helsedirektoratet har følgende anbefalinger når det gjelder Tran:

Personer som ikke spiser fet fisk eller har et lavere inntak enn den nedre anbefalte grense (dvs 200 gram per uke) bør ta et daglig tilskudd av tran eller andre omega-3-tilskudd for å sikre et tilstrekkelig inntak av lange flerumettede omega-3-fettsyrer (EPA, DHA). Det primære råd er imidlertid å spise fet fisk.

Personer som ikke har et tilstrekkelig inntak av vitamin D, bør ta tran eller et annet vitamin
D-tilskudd daglig i perioder av året med lite soleksponering. Eldre personer som er lite ute i
dagslys, bør ta tran eller et annet tilskudd med 10 μg vitamin D per dag i tillegg til inntaket fra
kostholdet. Dette gjelder også personer med mørk hud og andre som eksponeres lite for sollys.

Finnes i følgende butikker: