NATURLIG SØTT

 
 

Naturlig Søtt er et bordsøtningsmiddel basert
på erytritol, en naturlig sukkeralkohol fra frukt, og
ekstrakt fra steviaplanten (steviolglykosid).
Inntak av mat-/drikkevarer som inneholder erytritol
i stedet for sukker fører til lavere blodsukkerøkning
etter inntaket enn inntak av sukkerholdige
mat-/drikkevarer.

Naturlig Søtt dekker alle dine behov for søtning:

Varme og kalde retter, drikker, kaker, desserter, smoothies, strø på grøt og frokostblandinger, etc.

Beskrivelse

NÆRINGSINNHOLD PER 100 G 
Energi0 kJ / 0 kcal
Fett0 g
- hvorav
mettede fettsyrer0 g
Karbohydrater100 g
hvorav
- sukkerarter0 g
- polyoler100 g
Protein0 g
Salt0 g

INGREDIENSER: søtstoff (erytritol 99%,steviolglykosid 1%).

Naturlig søtt brukes på samme måte og med samme dosering som sukker, 1:1. Bør ikke brukes i store mengder. Naturlig søtt dekker de fleste behov for søtning, uten kalorier.

Naturlig søtt inneholder karbohydrater, men ingen kalorier. Erytritol og steviolglykosider, også kjent som polyoler, er en molykylgruppe som ligner sukkerarter.  Denne molykylgruppen absorberes ikke på samme måte i fordøyelsessystemet som sukker, noe som gjør at produktet ikke inneholder kalorier (kcal). Med andre ord blir ikke Naturlig Søtt benyttet som energi i kroppen og du trenger ikke å telle det med når du teller karbohydrater.

Steviolglykosider, populært forkortet til Stevia, er en plante som er opp til 300 ganger søtere enn sukker. I Naturlig søtt er det derfor 1 % Stevia og 99 % Erytritol for å ha en god, søt smak uten kalorier. Erytritol finnes naturlig i blant annet pærer og meloner.

Naturlig søtt tåler oppvarming, og kan brukes til koking og baking. Det som imidlertid kan være lurt å passe på når man bruker Naturlig Søtt til baking er at den totale mengden Naturlig Søtt ikke må overstige 20 % av den totale mengden ingredienser. Om for eksempel en kakedeig er på 1 kg hvorav Naturlig Søtt er 100 gram er det greit. Om dette overskrides i baking anbefaler vi å blande med sukker.

Finnes i følgende butikker: